Andreas smadrer sin rekord i EM-semifinalen

Så er Junior-EM i serbiske Novi Sad kommet igang. Fredag skulle Andreas i ilden med både indledende og semifinale. Og lad det være sagt med det samme – Andreas havde en rigtig god dag!!

Allerede i indledende løb Andreas hurtigt. I et kontrolleret løb vandt han sit heat med sin næsthurtigste tid nogensinde, 13,71. Målfotoet fra indledende kan ses nedenfor:

Fredag eftermiddag stod den så på semifinale. Vi havde på forhånd set, at Andreas’ semifinale var den stærkeste. Men det viste sig, at det faktisk blev en historisk hurtig semifinale. Først og fremmest løb han en tid endnu hurtigere end vi på forhånd kunne drømme om – 13,49. Dermed ny dansk juniorrekord. Alligevel blev Andreas “kun” nr. 5. Semifinalen var dog så hurtig, at Andreas gik videre på tid. Faktisk løb Andreas som 5. hurtigste hurtigere end nr. 1 i den anden semifinale.

Der er vist ingen tvivl om, at det var en historisk semifinale: Andreas var eksempelvis sølle 0,26 sek fra den europæiske juniorrekord, og blev altså alligevel “kun” nr. 5 i sin semifinale. 6PB’er, en mesterskabsrekord og en national juniorrekord i samme løb vidner også om en historisk hurtig semifinale.
Desuden kan det nævnes 13,49 ville give guld til samtlige Junior-EM siden det første i 1964 pånær 1985 (13,46) og 2007 (13,36 CR). 2007 er samtidig eneste år, hvor 13,49 ikke gav medalje (13,47 til bronzen) Se alle tidligere medaljer her. Alt i alt må det konkluderes, at europæisk juniorhækkeløb aldrig har været bedre.

Finalen løbes lørdag eftermiddag. Det bliver vildt spændende.

Læs Dagbladets artikel om semifinalen her

Læs Dansk-Atletik-Forbunds artikel her

Mikkels beretning fra fredagens hækkeløb kan læses her

Se resultatlisten her