Briefing: Andreas Martinsen opereret

Torsdag var Andreas Martinsen under kniven på Århus Universitetssygehus, da overlæge Bent Lund opererede Andreas Martinsens knæ.

Andreas har igennem længere tid være generet af smerter i højre knæ, og en MR scanning viste, at der var en læssion på menisken på indersiden af venstre knæ. Det var tilsyneladende en ældre skade, men tiltagende irritation fra en slimsæk og deraf følgende smerter gjorde, at vi i samråd med Team Danmarks Sportsmedicinske Team valgte, at få det opereret hurtigst muligt.

Vi aftalte derefter proceduren med Svend Erik Christiansen (Team Danmark læge og læge på Idrætsklinikken), og hans kollega opererede derefter Andreas torsdag.

 

Bent Lund kunne meddele, at han havde klippet en del af minisken af, og hvis helingen ellers går planmæssigt, så vil det ikke være et større tilbageslag for Andreas’ udvikling. Andreas burde umiddelbart efter en kortere pause, kunne genoptage træningen, og efter 6 uger vil Andreas forhåbentlig være tilbage ved fuld styrke. Dermed skulle operationen ikke have negativ indflydelse på Andreas’ muligheder for at opfylde de sportslige målsætninger for 2010, hvor der er fokus på udendørssæsonen og særligt på kvalifikation til Senior EM i Barcelona. Her er Andreas pt. 13/100 fra kravet. Desuden har vi store forhåbninger til gode resultater ved DM og NM U23 efter et forhåbentligt vellykket EM.

Andreas tager med resten af træningsgruppen til Sydafrika i slutningen af marts, og fortsætter træningen i starten af maj i Italien. Første træningslejr bliver altså med fokus på genoptræning/optræning, mens den egentlige konkurrencetræning først kommer i fokus på træningslejren til maj i Formia