Overbevisende DT-sejr

Søndag indledtes udendørssæsonen i atletik for alvor. Det skete med første runde af atletikkens Danmarksturnering, hvor AK-Holstebro i år er at finde i 1. Division Vest – landets næstbedste række. Første af to indledende runder blev afviklet i Randers på en både kold og regnfuld dag. Vejret slog dog ikke de lokale atleter ud. AK-Holstebro vandt i overbevisende stil den samlede sejr i 1. Division Vest. Dermed ligger Holstebros herrehold lunt i svinget til at komme ud og kæmpe om oprykning til landets bedste række, Elitedivisionen. De to bedste hold fra 1. Division Vest skal til efteråret i oprykningsmatch mod de dårligste hold i Elitedivisionen og de to bedste hold fra 1. Division Øst.

Den danske mester på 110 meter hæk Andreas blev topscorer for AKH sammen med tikæmperen Mathias. Andreas løb sit første løb siden september 2009, men leverede et meget lovende comeback. Han vandt uden at overstrenge sig klart 200 meter i tiden 22,62 og favoritøvelsen 110 meter hækkeløb i tiden 14,60. Mathias fik en andenplads på lang hæk, en tredjeplads i diskos og en fjerdeplads i stang. Andreas og Mathias var desuden med til at sikre AKH en andenplads på den afsluttende stafet sammen med Mathias D.K og Christian.

AK-Holstebro fik foruden Andreas’ to disciplinsejre også disciplinsejr i 100 meter ved Martin, hammerkast ved Torben og længdespring ved Jakob. Derudover blev det til en række andenpladser og tredjepladser. Et par af disse sørgede Christian for. Han blev 2’er i spyd med ny PR 44,91. Christian satte også PR i hammer 35,18. Kim blev nr. 3 i højde med 1,75 – endda kun få milimeter fra 1,80. Sidste tredjeplads fik Jakob i trespring med 12,15.

Dagens AKH-fighter var uden sammenligning Mark, der med 800m, 1500m og 5000m havde en rigtig hård dag på kontoret. Mark sikrede vigtige point til klubben.

Med på det sejrende AKH-hold var desuden Malthe og Benny. Malthe havde en fin serie i både længde og trespring, mens Benny satte PR på 400 meter.

AKH vandt samlet med 86 point foran Aalborg med 81 og Randers med 78.

Næste match bliver i Aabenraa 27. juni.