Historisk godt DM

I weekenden blev de danske mesterskaber i atletik afviklet i Odense. AK-Holstebro havde en historisk god weekend, da der første gang nogensinde ved et dansk mesterskab blev hentet 3 medaljer hjem til Holstebro. Med 1 guld, 1 sølv og 1 bronze sluttede vores lille vestjyske klub helt oppe som nr. 4 i mændenes medaljestatistik.

På mændenes 110 meter hækkeløb var Andreas favorit til at vinde. Martinsen, der vandt sit første mesterskab i 2009, levede da også til fulde op til favoritværdigheden. Han stod for et af weekendens største one-man-shows, da han med den fine vindertid 14,27 henviste de øvrige løbere i den ellers stærke finale til statister. Vindertiden havde en uhørt margen på 0,67 sekund ned til den tidligere mester på distancen Christian Laugesen fra Sparta København på andenpladsen. Holstebro fik i øvrigt også en 5. plads i finalen på 110 meter hækkeløb ved Mathias, der tangerede PR 16,07.

På 100 meter var der på forhånd lagt op til en tæt finale. Martin endte med at vinde bronze med tiden 10,81. Dette var blot 0,01 sekund efter sølvmedaljevinderen Morten Jensen fra Sparta og blot 0,21 sekund fra guldmedaljen, der gik til EM-deltageren Jesper Simonsen ligeledes fra Sparta.

Traditionen tro sluttede det danske mesterskab i atletik søndag eftermiddag med et stafetløb. I år skulle der dystes i 1000 meter stafetløb. AKH var blandt de klubber, der stillede hold i mændenes finale. På forhånd var der ud fra seedning en forventning om, at Holstebro ville ende på en 4.-5. plads med holdene fra Sparta og Århus 1900 som de store favoritter til guld og sølv. Holstebroholdet ville dog andet end blot at løbe med i finalen. Efter en forbilledlig fight leverede Holstebro en af weekendens store overraskelser, da det blev til en sølvmedalje. Sparta kunne ikke slås, hvorimod Århus 1900 måtte bøje sig for den hurtige vestjyske kvartet. Holdet, der i givne rækkefølge bestod af Jakob, Mathias, Martin og Andreas, vandt sølv i tiden 1.59,36, hvilket samtidig er en forbedring af klubrekorden i AKH.

Weekenden bød desuden på en udendørs PR i kuglestød til Mathias med 12,49.