DM Mangekamp og DM Stafet – medaljeregn

For en uge siden deltog AKH i 2 danske mesterskaber på få dage. DM Mangekamp i Roskilde og DM i Stafet i Korsør. Begge mesterskaber resulterede i flotte medaljer.

DM Mangekamp:

Mathias forbedrede tidligere i år Peter Grønkjærs 10 år gamle klubrekord i 10 kamp. Ved DM syntes Mathias dog, at den skulle have endnu et nyk. Mathias kom da også forrygende i gang på førstedagen med en PR på 100 m (11,41) og i længde (6,40).

På andendagen blev det til kæmpe PR på 110 meter hæk (15,84). Det var Mathias’ første tid under 16 sek. Meget godt gået i 6. øvelse i en 10-kamp. Det blev til endnu en PR i stangspring 3,30m. De 4 personlige rekorder plus et stabilt niveau i de 6 øvrige øvelser betød, at den nysatte klubrekord i 10 kamp fik endnu et tryk på 33 point, hvilket giver en samlet score på 6281 point. Resultatet betød, at Mathias vandt sølv hos seniorerne og vandt guld hos ungseniorne.

Benny deltog også i 10 kampen. Han deltog som veteran. Det var kun Bennys anden 10-kamp i karrieren, så Benny er stadig grøn i den alsidighedskonkurrence. Det blev dog med 3984 point til en klar forbedring af den personlige rekord. Bennys bedste øvelser er klart sprint og længde og højde, mens stangspring og hækkeløb er de øvelser, hvor Benny har det sværest. Benny blev dansk mester i sin klasse.

Mangekampsresultaterne kan ses her

DM Stafet:

DM i 4 x 100 meter og en håndfuld øvrige stafetter havde i år fået sit eget stævne i stedet for som tidligere at ligge i skyggen af de individuelle øvelser ved Store-DM. Et rigtig godt tiltag, der gav nogle rigtig stærke stafetheat. Desværre var der rigtig rigtig rigtig meget blæsevejr denne tirsdag aften i Korsør, hvilket gik noget ud over resultatniveauet. Men det er der som bekendt ikke nogen, der kan gøre noget ved.

AKH stillede med den stærke kvartet Martin, Andreas, Mathias og Jakob på 4x100m. Det er faktisk første gang, at hele holdet er samlet siden der blev sat klubrekord i 2007 med 42,90. Alle 4 atleter er blevet hurtigere siden 2007. Desværre havde Mathias en 10-kamp i benene samtidig med, at han fik 3. tur, hvor der var mellem 5 og 8 sekundmeter modvind. Så der var på forhånd ikke forventinger om en god tid pga forholdene. Målet var alene en god placering.

Løbet bød på et halvkikset førsteskifte plus to rigtig gode sidste skifter for AKH kvartetten. Jakob fik depechen som forreste atlet ud på sidstetur. Morten Jensen fra Sparta fløj dog hurtigt forbi. Odenses sidstemand var også hurtigere end Jakob, men nåede aldrig forbi. Desværre nåede han op på siden, hvilket resulterede i den komiske situation, at Odense og AKH helt ned på tusindedelen løb ligehurtigt. Der var derfor ikke andet at gøre end at dele sølvmedaljen. Tiden blev så god som 43,18. Det er næsthurtigste tid i klubbens historie. Det er ret godt i betragtning af stormen og Mathias’ meget døde ben.

Med søvmedaljen har AKH nu vundet 6 seniormedaljer i år: 1 indendørs på 60 meter, 5 udendørs på 100m, 110m hæk, 10 kamp, 4x100m og 1000m stafet. 6 seniormedaljer samme sæson er det bedste DM udbytte i klubbens 90 år lange historie.