Nyt tilbud – Atletik for de 6 til 9 årige

Vi er glade for nu at kunne tilbyde alle børn fra 6 til 9 år mini-atletik på Holstebro Stadion.

Der vil være træning én gang i ugen, hver onsdag fra 16-17, startende den 25 .maj.

Trænerne vil hovedsagligt være Katrine og Laura, der begge har dyrket atletik i flere år, og som har prøvet alle gængse øvelser, og som har lyst og mod til at lege og især til at lære fra sig.

Fokus for denne aldersgruppe er på leg og motorisk udvikling, med basis i de mange løbe-, springe- og kaste-discipliner, der er i atletik.

Der vil blive løbet på rigtig kunststof, sprunget på højdespringsmadras, leget på græsset, løbet på trapperne og sprunget i “sandkassen”.

De grundlæggende løbemønstre og teknikker vil blive leget ind så barnet vil blive stærkere og få forbedret motorik og balance.

Vi ser det som en fordel for barnet og trænerne, hvis en voksen kan blive på stadion under træningen, for at bistå med at holde en rive eller kaste en bold, og ellers være en del af hvad der foregår.

For de børn, der ønsker det og har mod på det, er der i årets løb 5-6 atletik stævner i regionen hvor man konkurrere mod andre på egen alder.

Disse stævner trækker gerne 200 unge i alderen 6 til 15 år og afholdes i Herning, Skive, Rødding, Stoholm og Viborg.

Derudover har vi vores egne ministævner på stadion et par gange om året.

Når barnet vokser ud af denne gruppe skifter det til den ældre gruppe, der træner mandag og onsdag 17-18:30. Her er børnene fra 10 til 16 år.

Det er i denne gruppe, der kan ske en større specialisering indenfor hoved-disciplinerne, hvor man i de yngre år skal lege sig igennem sprint, spring, kast og længere løb. Det er ikke til at vide hvilken udvikling barnet får, før det kommer i puberteten.

Du kan se mere om den ældre gruppe, deres program og deres aktiviteter på hjemmesiden under “Ungdomsafdelingen”.

Kom og prøv et par gange og se om det er noget for dit barn. Vi forventer at Katrine og Laura kan håndtere en hel del børn, så mød op og lad dit barn udvikle sig.

Der er kun krav om at barnet har fodtøj på, der egner sig til at blive løbet i, og at tøjet passer til vejret og til aktivitet og leg.

Med venlig hilsen

Trænerne i Athletikklubben ‘Holstebro’

Katrine, Laura, Søren, Ida, Jesper, Thomas og Benny