Mikkel på juniorlandsholdet med NM sølv og dansk juniorrekord

I denne weekend afvikles den tradiotionsrige nordiske juniorlandskamp på Østerbro. Landskampen mellem Island, Norge, Finland, Sverige og Danmark fungerer som nordiske juniormesterskaber i alle atletikkens øvelser. Mikkel Brich var blevet udtaget til at repræsentere Danmark på 4 x 100 meter stafet.

Lørdag aften blev stafetten så afviklet. Mikkel var blevet sat til at løbe 3. tur på et hold med Andreas Trajkovski (KIF), Frederik Thomsen (Ballerup) og Morten Dalgaard (Skive). Trods nogle halvdårlige skifter lykkedes det på forrygende vis det danske hold at vinde NM sølv blot 0,10 sek bagefter det finske hold. Det er ikke hverdagskost, at et dansk stafethold kan vinde medalje til NM.

Ikke nok med at det blev til sølv. Med tiden 41,72 blev det desuden til dansk juniorrekord. En rekord der fik lov til at stå i 14 år inden den altså blev slået med Mikkel på holdet lørdag aften.

Rekordkvartetten går nu efter at kvalificere sig til 4  x 100 meter stafet til Junior-VM i Barcelona næste sommer. Det vil i så fald være første gang, at Danmark kvalificerer et 4×100 meter hold til et VM.