VM de første dage

Så har Junior-VM været igang i 2 dage. Her følger en kort update på begivenhederne i det polske…Andreas og jeg (Jakob) brugte hele vores mandag på at rejse fra Pisa til Polen. Vi forlod centret kl. 7 om morgen og var fremme på vores hotel i Bydgosczc kl. 23. Undervejs havde vi tilbragt 8 timer i Stansted Lufthavn, hvor vi skulle mellemlande. Vores Hotel er et lille hyggeligt polsk hotel i udkanten af byen. Vi får udemærket mad. Og hvad vigtigere er, så er maden buffet, så atleterne selv kan bestemme mængde og sammensætning. Et andet plus er, at der er internet på værelserne. Et minus er at sengene er meget hårde og ikke helt lange nok til Andreas. Vi bor bl.a. sammen med Schwitz, Argentina, Paraguay, Amerikansk Samoa, Pakistan mv. Så vi bor nærmest sammen med hele verden. Når vi snakker med de andre lande, så har det danske team været heldige med vores hotel. Norge bor bla. på et hotel med toilet på gangen.

Vejret i Polen har de to første dage ikke været super til atletik. Blæsevejr og regnbyger er ikke det de fleste atleter drømmer om til et VM. Tilgengæld er det polske stadion helt utroligt fedt. Få måneder gammelt blåt kunststof og tilskuerpladser til 21.000. Begge langsider er i øvrigt godt fyldt ud af polske tilskuere til aftenprogrammet.

Tirsdag var vi til åbningsceremoni. Andreas var danske fanebærer ved indmarchen, hvor hele 186 forskellige flag blev macheret ind. Ellers var åbningsceremonien katestrofal kedelig og dårlig. Jeg ville være bitter, hvis jeg var en af de mange polakker, der havde betalt entré til det såkaldte show.

Resultaterne hernede er naturligvis i verdensklasse. Man må tage hatten af for, hvad verdens bedste 18-19 årige kan præstere……. Tjek IAAF.org for resultater

Vi får også hilst på nogle ex-stjerner. På de første to dage hernede har vi allerede set Maurice Green, Wilson Kipketer, Mike Powell, Sergey Bubka og Jürgend Schult. Hvis man ikke kender disse personer, så bør man sætte sig ned og læse atletikkens verdenshistorie igennem igen. For man får dem ikke meget større. Andreas og jeg har iøvrigt fået førstnævntes autograf idag. Og jeg har fotograferet Andreas sammen med Green. Han er i øvrigt en gnom ved siden af Andreas!

(Billeder og yderligere update kommer senere på ugen)