Fremragende semifinale

I VM semifinalen blev det til en tangering af Andreas’ danske rekord 13,83. Det endda i modvind.

Lørdag sidst på eftermiddagen skulle Andreas løbe sin semifinale ved Junior-VM. Andreas var kommet i det første af ialt 3 semifinaler. Niveauet på 110 meter hæk er i 2008 rigtig højt og jævnbyrdigt, så det var på forhånd nærmest ligegyldigt, hvilket heat Andreas kom i. Det ville blive hårdt uanset hvad. Efter en perfekt opvarmning stod Andreas klar på bane 2 til sit løb. Der var rigtig mange polske tilskuere på stadion. Et forsigtig gæt vil lyde på 10.000 til 15.000 tilskuere. Så der var en rigtig fed stemning.

Andreas havde hurtigste reaktionstid i blokken. Herefter løb han et rigtig hurtigt løb, hvor der blev satset 110% uden at det medførte fejl undervejs. Flere af hans modstandere satsede også hele butikken, men havde ikke helt teknikken til det. Så de ramlede ind i en del hække undervejs. I mål blev Andreas overraskende nr. 3 på trods af en seedning i heatet som nr. 6. Det rakte dog ikke til direkte finalekvalifikation, da det gik til de to bedste i hver heat. Andreas tangerede sin danske rekord 13,83 i modvind 0,9. Hvad kunne det ikke være blevet til med en god medvind i stedet? Endnu engang viste Andreas, at han er bedst når det gælder.

Herefter måtte vi tålmodigt vente og se, hvor hurtigt de ville løbe i de andre heat. Måske der kunne opnås en af de pladser til finalen på tid. Men nej. De løb rigtig rigtig stærkt i de to andre semifinaler. Så det blev til en samlet 13. plads. Andreas blev desuden 6. bedste europæer og 4. bedste ikke-89’er. Så alt i alt rigtig flot præstation, der var langt bedre end forventet.

Andreas kan nu kalde sig verdens 13. bedste hækkeløber under 20 år……

Billede af løberne på vej ind over målstregen. Endnu en gang har Andreas marginalerne med sig. Løberen fra Kuwait blev slået med 0,01 sekund.

Jeg var meget tilfreds med Andreas forberedelse på opvarmningsstadion. Den bedste opvarmning og opladning, som jeg har set Andreas lave.

null

Der var også en anden dansker i aktion lørdag aften. Rasmus W. Jørgensen sprang 5,20 i stang og blev dermed en overraskende nr. 6 i finalen. Det bedste danske mandlige resultat nogensinde ved et junior-VM.