Stangspringsgruppen til stævne i Skive

Den lille, men trofaste gruppe, der springer stangspring i AK Holstebro, var til stævne i Skive denne weekend, kun manglede Morten.

Skive havde varmet hallen op til dette stævne og temperaturen var OK. Der var mange deltagere, også i stangspring. Det lader til at denne disciplin har fået ekstra opmærksomhed i de seneste år.

Først på programmet var 60 meter, som Ida og Benny gennemførte omkring årsbedste, og fik noteret nøjagtig samme tid, 8.46. De deler pudsigt nok også årsbedste.

Der var fire AKH’er, der stillede op i stangspring, og det er meget tvivlsomt om det nogensinde er sket før, og da slet ikke i januar måned.

Her er det Julie, Malthe, Benny og Ida

Julie havde sin stævnedebut i stangspring og er på vej tilbage efter en langvarig pause fra stangspring pga. en skade. Hun skulle på egen krop drage erfaringer med de mange forberedelser, der er omkring en konkurrence i stangspring, de lange ventetider og også mærke støtten fra klubkammerater og fra andre.



Julie springer på 1.80

Julie klarede højderne tilogmed 1.80 og have et tæt forsøg på 1.90. I løbet af vinteren skal der nok komme meget mere højde på. Nu er stangspring jo ikke den mest opsøgte disciplin i klubben så hendes resultat er klubrekord i hendes aldersgruppe samt en delt tredjeplads på senior kvinde listen. Mere interessant er det måske, at Julie er på en delt 11. plads på DAF’s års-rangliste for 14-15 årige.

Malthe og Benny havde igen en intern konkurrence kørende, som Malthe denne gang vandt med tangering af sin PR på 2.80.

Ida’s stænger er ikke længere stive nok, og hun forsøgte sig på 3 meter med en længere stang. Det lykkedes ikke at time og trykke stangen så Ida måtte “nøjes” med 2.90 som resultat. Træningen op til DM Senior og -ungdom går bl.a på at finde de to næste stænger, der passer i den nye kraftfulde springstil, samt lære at udnytte dem.

Som afslutning var der 200 meter. Malthe og Benny var i heat sammen og da konkurrencen var rykket 1 time frem ift. det første udmeldte program var der ikke foretaget opvarmning, da der blev kaldt til start.

Det blev alligevel til inde-PR for både Benny og Malthe på hhv. 26.52 og 26.35. Så måske der er mere at hente.

Ida løb den første 200 meter siden september og var kun et halvt sekund fra hendes inde PR.

Link til resultater