Tur til 20. Internationale Löwenspiele

Den anden weekend i september, weekenden efter DMU, var Sarah Winther Jensen på udvalgt hold for 14-15 årige til et større stævne i en by, der hedder Löwenberger, der ligger 60 km fra Berlin i det tidligere Øst-Tyskland.

Med på turen var Mathias og Benny som ledere, og Mathias deltog også med succes i to øvelser. 

Tidspunktet for stævnet er nærmest perfekt hvor alle er i topform, og der er ikke det helt store pres på. Der var enkelte fra årgangen, der ikke kunne komme med, dels på grund af weekendens afsluttende stævne i Danmarksturneringen og dels på grund af skader og “slid”. Men stadig en flok, der talte mange danske mestre og finale deltagere fra Aarhus’ DM.

Kombinationen af det gode vejr, de gode rammer og tidspunktet gjorde at rigtigt mange tog derfra med PR i deres øvelser.

Her får holdet overrakt pokalen som det største hold. I alt var der 75 aktive med på turen og 11 ledere.

Dansk Atletik havde arrangeret turen for at denne aldersgruppe skulle blandes og mødes, have et godt stævne at deltage i og en tur hvor Øst og Vest kunne mødes og lære hinanden at kende.

Stævnet blev afholdt på et hyggeligt stadion med ret gode faciliteter på banen til de tekniske øvelser.

Vejret var også ret godt, især lørdag.

Alle var gode til at bakke op når noge var i ilden, så her er stort set alle samlet for at se pigernes højdespring

Link til resultater og til billeder

Sarah stillede op i længde, trespring, 100 meter og deltog på 4*100 stafet.

I længde kom Sarah endelig over 5 meter med et spring på 5.06. Hendes næstbedste spring var også over hendes tidligere PR, så hendes niveau har fået et nyk op.

I trespring var der stadig nogen tekniske og mentale elementer der drillede, så det blev ikke som håbet. Så det var med at komme hurtigt videre til 100 meter. Her var der tilmeldt mere end 40 fra både Danmark og Tyskland. Sarah løb op til sin PR med 13.22 i indledende og gik dermed videre som én af de 6 til finalen. Her var der fire danskere og to tyskere med. Sarah fik en 5.plads i tæt opgør med nummer 3 og 4.

I det hele taget stod der Danmark på de øvelser, som holdet deltog i. Det var mere reglen end undtagelsen at der stod 3 danskere på præmieskamlen. Derudover blev det også til den del stadion rekorder, noget som de tyske værter også holdt øje med, og præmierede.

Tilbage var der 4*100 stafetten, hvor Sarah var udtaget til at løbe på 1. holdet for Vest. Der var to hold fra Øst og to fra Vest samt 5 hold fra de tyske klubber. Til sidste skifte lå Sarah’s hold forrest men måtte til slut “nøjes med” sølv. På de to hold var der stort set hele finalefeltet fra DMU, så det var på højt niveau.

Mathias deltog både som leder og som udøver, og var tilmeldt på 100 meter og længde for senior.

Målene på forhånd havde været at komme under 12 sekunder på 100 meter igen, og over 6 meter i længde. Efter indledende blev det til et godt løb i finalen, og en sluttid på 11.88, der også rakte til en 3. plads og en tur på podiet for at hente sin bronze-medalje.

Her Mathias i finalen

I længde var der, som i de andre discipliner, fantastisk opbakning fra alle danskere med klap og tilråb.

Med et spring på 6.01 lykkedes det lige akkurat at opfylde målet, og Mathias kunne tage hjem med en fin og stor guldmedalje.

Her springer Mathias 6.01, i den store længdespringsgrav, med tre tilløbs baner.

Her Mathias øverst på præmieskamlen

Helt gennemgående var der en god stemning på turen, både dernede, men også på de lange ture med busserne derned og hjem, noget som DAF kan være godt tilfredse med. Deres ønsker for turen blev opfyldt til fulde, og både ledere og deltagere tog inspirerede hjem derfra.

Bliver der mulighed for at det næste år er alle tre med på at gøre det igen.