Indledende runde i Danmarks turneringen 2014, Aabenraa

Klubben havde igen tilmeldt et herre og et dame hold til DT, og for tredje år i træk lå stævnet i Aabenraa. Det var ellers forventet at pigernes hold ville være det nemmeste at stille, men lidt afbud og skader gjorde, at truppen blev ret smal. Faktisk stillede vi ikke med deltagere i begge hæk-øvelser og i trespring. Heldigvis var der også nogen, der tog en for holdet og stillede op i noget der absolut ikke var deres favorit disciplin. Lone dækkede 5.000 meter, Ida højde, Stine 1.500 m og sådan blev de fleste oplagte huller dækket ind. Annitta havde stævne debut i hammer og kugle, og er et direkte resultat af Poul og Torbens satsning på kast om torsdagen.

Det blev undervejs til flere utroligt gode resultater og kvindernes top-10 klubrekorder blev også påvirket af det: Sarah H løb med 2.30,52 den tredjehurtigste 800 meter tid blandt kvinder i klubbens historie, så det resultat skiller sig meget ud. Derudover kom Sarah H på listen med sin tid på 400 meter, Stine med sit kast på knap 30 meter i spyd og både Alice og Annitta med deres godt 20 meter i hammer.

Det blev samlet til en tredje plads, foran naboerne fra Skive, så målet blev nået. Næste år skal pigerne selv stå med opbygningen af holdet, og med flere af de yngre der rykker op, og med et par stykker tilbage fra efterskole, bliver det spændende at se hvad det kan blive til.

Herrerne havde kun to andre konkurrenter, hvor Aabenraa var en klasse for sig selv, men hvor vi burde være jævnbyrdige med AGF. De har suverænt de bedste løbere, men på kast var de svage. Det endte med en 4 points sejr over AGF, og da det er det samme som man mindst får for at gennemføre må man sige, at det var godt Mathias A humpede i mål selvom han fik en forstrækning i låret på 200 meter.

Niels-Peter gennemførte 110 hæk i ny PR og imponerede igen ved at også at tage 400 m hæk. Jakob sprang 11.90 i trespring, længere end han har sprunget i mange år. Mathias DK fik PR på 100 m med tiden 11.77 og PR og disciplin sejr i længde med et spring på 6.35. Malthe fik lagt to centimeter til sin uge gamle rekord i stang så den nu lyder på 3.13. Jan og Allan tog sig af 5.000 m disciplinen, noget vi traditionelt har svært ved at besætte, men her havde vi to debutanter, der trådte til og hjalp os. Magnus løb med 2.06.36 op til sit bedste på 800 meter på trods af at det ikke er blevet til noget seriøs træning på efterskolen. Torben vandt igen hammerkast.

Og dermed lykkedes det AK Holstebro’s herre hold at vinde retten til at stille op i september til kvalifikations matchen mod 5 andre hold, noget vi allerede ser frem til.

Resultater damer

Resultater herre