DM-inde

I den forgangne weekend blev den danske indendørssæson afsluttet med manér, da de danske mesterskaber blev afholdt i Skives nye hal. Tryk videre for at læse om AKH’s præstationer

Klubbens største “stjerne” indendørs er Martin Krabbe. Martin plejer at afslutte sin inde-sæson med DM-inde. Men i år skal han som bekendt også til EM. Så DM blev først og fremmest brugt som generalprøve på EM. Martin havde dog mulighed for at vinde sit 5. mesterskab i træk på 60 meter. Så Martin var ganske opsat på at gøre en god figur. Det blev som ventet til en suveræn sejr i karrierens næstbedste tid nogensinde 6,77. MArginen til nr. 2 var på 20/100, hvilket er uhørt meget på en 60 meter. Det er desuden hurtigste vindertid siden 1999, hvor der blev sat dansk rekord. Martin er nu den første dansker nogensinde til at vinde DM på 60 meter 5 år i træk. Det må være en atlet med selvtillid, der drager til Torino.

dsc_0388

Andreas havde også forhåbninger om en god weekend. Weekenden startede også med et brag, da han lørdag morgen uden modstand tangerede sin imponerende danske juniorrekord 7,91. Andreas blev dermed en af weekendens mest suveræne vindere. På 200 meter for seniorer fik Andreas en lille fiber i baglåret i finalen på vej ud af sidste sving. Andreas var ellers med helt fremme i kampen om medaljer. Det blev pga. skaden også til afbud på 60 meter og stafet søndag.

dsc_01231

Mathias deltog i hæk, 60 meter og 200 meter. På hækken fik Mathias et skidt løb rent teknisk. Men formen er i top, så det blev alligevel til seniorbronze i tiden 8,95. Det var samtidig ungseniorguld. På 200 meter blev det til PR 23,91. De første 100 meter fulgte Mathias med den senere medaljetager Brian Jørgensen. Men mod slutningen måtte Mathias give fortabt. Det kunne ses, at fokus indendørs hovedsageligt har været forbedring af styrke og kort sprint. Men det var tydeligt, at Mathias har forbedret sin fart henover vinteren, hvilket altså også gav PR. På 60 meter opfyldte Mathias målsætningen om at komme i mændenes B-finale.

Mikkel Brich var også i PR humør. Det blev både til stor PR på 200 meter og 400 meter. På 200 meter blev det til PR 23,83. Det gav dog højst overraskende ikke medalje, men istedet en delt 4. plads. Sprintniveauet i årgang 92 og 93 er ekstremt højt. På 400 meter satte Mikkel PR med næsten et sekund, da det blev til bronze i fornemme 53.42. Det er samtidig ny seniorklubrekord! Med Mikkels rekord er der i denne indesæson sat seniorklubrekord i hele 5 øvelser. Det understreger, at sæsonen har været helt i top for AKH.

Klubben havde også 3 debutanter med – Mathias Kjær, Christian og Yacoub. 

Mathias havde en rigtig god lørdag, hvor det blev til kæmpe PR i både længde og 200 meter. I længde blev det til 5,49, mens det blev til flotte 25,09 på 200 meter. Rigtig flot i betragtning af, at Mathias stadig er rigtig ny i atletikken. Søndag startede tilgengæld ikke for godt for Mathias. Med 2 tyvstarter på 60 meter blev det til diskvalifikation. Måske nerverne spillede et puds…

dsc_0313

Chr. satte PR i længde med 5,42. Christian kom dermed i finalen, hvor det blev til en fin 6. plads. I kuglestød kom Christian desværre ikke over de 10 meter, som var målsætningen. Det blev dog til et godkendt stød på 9,70.

Klubbens sidste øvelse var 4×200 meter stafet for 18-19 årige. Det var oprindeligt meningen, at Andreas skulle løbe med på holdet, hvorfor der var store forventninger. Men med Andreas’ skade lørdag var gode råd dyre. Benny fik dog heldigvis fat i Yacoub i 11. time, som var frisk på at kæmpe for klubben og løbe stafet. Thats the spirit!! Holdet der bestod af Yacoub, Mathias K, Christian og Mikkel kæmpede bravt og løb sig til en fin bronzemedalje. I øvrigt første dm-medalje til de 3 førstnævnte. Fin afslutning på en flot weekend.

Næste weekend skal Martin til EM på 60 meter i Torino. Og Mathias skal til DM i mangekamp. Omtale af de to arrangementer følger senere i denne uge.