Stor AKH-weekend, seniorklubrekord og vestdanske

Den forgangne weekend var en af de travleste atletikweekender på året. Fredag var der vestmesterskaber i kastemangekamp, lørdag og søndag var der individuelle vestdanske mesterskaber for ungdom og lørdag var Martin til et stort atletikstævne i Geneve.

Seniorklubrekord: Lad os starte med Martin. Ved Europe Atletisme Promotion i Geneve lørdag deltog Martin på 100 meter. Her blev det til flotte 10,67 (+ 1,2). Dermed tangerede han sin næsten 2 år gamle PR, og det på et tidspunkt i sæsonen, hvor han først begynder at ramme den primære konkurrenceperiode. Når Martin tangerer PR, så er det også ensbetydende med tangering af hans egen seniorklubrekord på 10,67. Vi glæder os til at se Martin til DT søndag.

Vestmesterskaber i kastemangekamp: For første gang i en menneskealder arrangerede AKH et mesterskab i atletik. Det skete Grundlovsdag, hvor klubben arrangerede vestmesterskaber i kastemangekamp for ungdom, senior og veteraner. Stævnet gik rigtig godt. Klubben fik stor ros for arrangementet. Så det kan vi sagtens finde på at gøre igen en anden gang. Stor tak til de mange hjælpere!

Klubben havde en enkelt deltager med. Christian deltog i juniorklassen. Her blev det til en flot sølvmedaljer efter hele dagen at have ligget tæt i den samlede stilling med Esbjergs Søren Nielsen. Afgørelsen faldt i sidste øvelse spydkast, hvor Christian satte PR med 44,62. Tillykke til Christian!

DSC04087

Vestdanske ungdomsmesterskaber: Lørdag og søndag var vi en stor flok i Skive til vestdanske. Hos de 14-15 årige piger deltog Ida Bay på 100 meter. Og det gik bare skide godt. Selvom Ida er yngst i sin årgang, så formåede hun at sprinte sig i semifinalen. Undervejs blev der sat PR 14,21 . Flot mesterskabsdebut.

Hos de 16-17 årige drenge havde klubben 4 deltagere med. Yacoub satte stor PR på 400 meter hæk, hvor det blev til bronze i fine 66,94. Det blev også til PR på 110 meter hæk 18,87 og i trespring 10,46. Desværre blev Yacoub i trespring i sidste forsøg overgået med 1 cm. Så Yacoub måtte tage til takke med den utaknemmelige fjerdeplads. Mathias var også i PR humør. På 100 meter blev det til PR 11,96 og bronze. Det kunststykke blev gentaget på 200 meter, hvor det blev til bronze og PR 24,77 i stærk modvind. Michael fik desuden sølv i højdespring med 1,55. Dog et stykke fra PR.

DSCN6222

På 400 meter hos de 16-17 årige havde klubben 2 mand med i A-finalen (se billede ovenfor). Mikkel løb årets første løb. Mikkel døjer stadig en smule med en knæskade, så det blev ikke til PR, men dog en udemærket fjerdeplads med 55,04. Michael løb karrierens kun tredje 400 meter løb. Men det kunne man ikke se. Michael satte i A-finalen PR 55,59 og fik dermed en flot 5. plads i det stærke felt. På 200 meter blev Michael også nr. 5. Her var tiden 25,67. På 100 meter havde Michael derimod ikke nerverne i orden og måtte se sig diskvalificeret efter 2 tyvstarter.

Hos de 18-19 årige drenge repræsenterede Christian klubben. Christian var lørdag ret træt efter sin flotte mangekamp fredag, men leverede alligevel fine resultater: Længde, guld med 5,11. Hammer, fjerdeplads med 31,09. Spyd, bronze med 41,89. Sidst men ikke mindst blev det til en rigtig flot PR i vægtkast med 11,12, hvilket gav en bronzemedalje.

Alt i alt en rigtig flot AKH weekend. På søndag står den så på DT, hvor klubben skal prøve at holde sin 2. plads.