God dag i Sverige – knap så god dag i England

Lørdag havde som skrevet tidligere en flok AKH’ere i aktion i udlandet.

I Gøteborg blev der lørdag afholdt et stort seniorstævne “Road to Gøteborg2013”. Klubben havde 3 atleter i aktion ved stævnet. Klubbens kommende EM-deltager Martin viste særdeles lovende takter forud for for de kommende ugers vigtige stævner. Selvom der var hele 60 deltagere på 60 meter for mænd, så var Martin hurtigst af alle i indledende med overbevisende 6,84. Martin var altså for Gud ved hvilken gang igen igen under EM kravet. I finalen blev Martin ramt af sort uheld. Hans startblok gled i starten, hvorefter Martin næsten stod på næsen ud af blokken, da skudet lød. Martin var derfor højest uventet sidst efter 10 meter. Han nåede dog sin livs topfart og rykkede voldsomt ind på de omkringliggende svenskere, der ellers normalt har højere topfart end Martin. Det endte med en 2. plads i flotte 6,80 – kun 0,01 fra PR og klubrekord! Hvad kunne det ikke være blevet til med en normal start? Dog viste Martin en topfart, der lover utrolig godt. Martin skal allerede i aktion igen næste weekend, når den står på 60 meter nord for Polarcirklen ved et stort stævne i den lille norske olieby Florø.

En anden der også deltog i Gøteborg, var Mathias. Der var på forhånd forhåbninger om en ny PRpå 60 meter hæk til Mathias, der er i sit livs fysiske form. I det indledende 60 meter hæk løb Mathias teknisk fremragende over 4 hække. Desværre “glemte” Mathias teknikken over sidste hæk, da han havde travlt med at slå en svensker på siden af ham. Det resulterede i, at Mathias næsten snublede over sidste hæk. Svenskeren blev dog slået! Mathias mistede dog så meget tid på 5. hæk, at det ikke blev til ny PR. Det blev istedet til karrierens næstbedste tid nogensinde med 8,95. I finalen løb Mathias tilgengæld ikke særlig godt teknisk. Dog blev der denne gang ikke ramt nogle hække. Så der var ikke kæmpe tidstab som i indledende. Så tiden blev endnu engang 8,95. Udemærkede tider, der dog lover af noget mere, hvis teknikken holder over alle 5 hække.

Mathias deltog desuden på 200 meter. Det var første gang, der blev løbet på indendørs rundbane siden sidste års inde-DM. Og det kunne ses. Mathias løb rigtig stærkt ud af kurverne og på begge langsider. Men i kurverne gik ikke særlig stærkt. Så det lignede nærmest en gang intervaltræning i IN&OUTs. Men Mathias’ gode sprintform gav dog alligevel en fin inde-PR – 23,97. Vigtigst af alt, så har Mathias nu prøvet at løbe i indendørs kurver inden DM i Skive om 14 dage.

En anden der er uvant med kurverne indendørs er Mikkel. Han var dog også først og fremmest med i Gøteborg for at suge så meget erfaring til sig som muligt. Stævnet var desuden Mikkels første internationale seniorstævne. På 200 meter “glemte” Mikkel at løbe på skudet. Startsignalet i Sverige er ikke en pistol men et computer-bang, der kommer ud af nogle højtalere, når starteren trykker på en knap. Det var Mikkel ikke lige med på, så han løb først, da han så de andre løbe. Det blev dog alligevel til ny PR 24,09. Mikkel har dog endnu bedre tider i benene, når starten bliver bedre, og nu hvor han har prøvet at løbe indendørs. Så det bliver spændende til DM.

Mikkel deltog også på 400m. Det har han kun prøvet at løbe 1 eneste gang indendørs og kun 3 gange i karrieren. Så erfaringen var lig nul. Mikkel var derfor også ganske spændt inden løbet på, hvordan det skulle gå. Og hvordan taktikken i løbet skulle gribes an. Mikkel fik denne gang en fin start og blæste af sted. Første omgang gik på 24 sekunder – altså omkring 200 meter pr. Det var nok en anelse for hurtigt. For på anden omgang kom syren. Denne blev løbet på godt 30 sekunder. Sammenlagt blev det således til PR 54,40. Også hurtigere end der er løbet udendørs. Vigtigst af alt, så har Mikkel fået masser af erfaring og lærepenge fra løbet. Der er klart hurtigere tider i vente i et bedre disponeret løb. Til DM har Mikkel lovet, at der ikke bliver 6 sekunders forskel på omgang 1 og omgang 2.

I England deltog Andras som bekendt ved de engelske juniormesterskaber. Det blev dog ikke til PR i denne omgang. Andreas løb 8,19 i indledende, hvilket ikke gav avancement til finalen. Andreas var altså et stykke fra sin egen danske rekord – 7,94. Andreas har desuden i denne sæson løbet flotte 8,17 på seniorhæk. Så de 8,19 i England vidner om, at Andreas ikke ramte dagen i England.